сряда, 11 февруари 2015 г.

В каквото и да стъпиш, продължавай напред и пей песента си!

Рубрика Книжка с мармалат
Pete The Cat, James Dean (илюстратор), Eric Litwin (автор)
Възраст: от 12 месеца

Познавате ли Пийт? Ако не, задължително трябва да ви го представя. Пийт е един тъмносин котарак, който свири на китара, кара скейт и носи бели кецове, но това, което го прави наистина специален е позитивният поглед към нещата. Той обича да пее, а за да прочетете историята му ще се наложи да пеете и вие.

Първата книга за Пийт Котаракът "Pete the Cat - I Love My White Shoes", публикувана през 2008 предизвиква истински бум и не е трудно да се обясни защо. Пийт със свежия си стил просто е роден да бъде звезда и бързо се сдобива с фенове на всякаква възраст от цял свят.

Котаракът има нови бели кецове и се чувства толкова добре в тях, че пее "I love my white shoes! I love my white shoes!" - пейте и вие, изберете стил, който ви допада, но най-вече вложете чувство, на Пийт не му прилягат скучни интерпреции - Междувременно обаче, по случайност попада в една огромна купчина ягоди и кецовете му стават целите червени.


И ето въпроса: "Ще плаче ли Пийт? Разбира се, че не!" Той мисли: "Страхотно!" и започваме да пеем: "I love my red shoes! I love my red shoes!"



Докато не се озовава в един куп боровинки и кецовете му не посиняват. Пийт отново не се отчайва, мисли: "Жестоко!" и продължава "I love my blue shoes! I love my blue shoes!". После стъпва в една кална локва, а по-нататък - в едно корито с вода, но никога не пада духом и не се отказва да пее песента си.

На последната страница от книгата в същия духовит и свеж тон се явява поуката от тази история: "В каквото и да стъпиш, продължавай напред и пей песента си... защото всичко е наред."

Предлагам ви едно симпатично видео, в което авторите представят книгата.



Тук по-долу ще видите една кратка анимация с най-новата история на котарака, "Pete the Cat and His Magic Sunglasses".


Цялото филмче ще намерите в сайта на издателя http://www.harpercollins.com/childrens/feature/petethecat, където са поместени аудиозаписи на някои от историите на Пийт и различни занимания за деца.

*Поместените страници са от италианското издание, където Пийт се казва Роко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар