петък, 6 февруари 2015 г.

Околосветско пътешествие в песен


Рубрика Любопитни ушенца
World Music, Putumayo Kids

"Различно значи хубаво" е тема, която образува една от водещите нишки в избора ни на музика. Така мислят и Putumayo World Music, музикална къща, специализирана именно в world music или музика, която черпи своята енергия от традициите на народите. Създателят Dan Storper, собственик на верига от магазини за облекло, забелязва големия успех на създадените от него музикални сборници с песни от различни краища на Земята, които звучели в магазините му и не след дълго решава да се отдаде на музикалния бизнес. През последните 22 години публикува множество дискове с парчета от цял свят, а с раждането на Putumayo Kids отделя внимание и на най-малките жители на планетата, издавайки музика, мислена специално за деца.

Децата нямат филтри, не са натоварени с предубеждения и задръжки, за тях всичко е ново и потенциално биха могли да слушат всичко, което им се предложи, като разбира се трябва да уважаваме техните вкусове и желания. Достъпът до други култури в този случай не само би означавал досег до нещо различно; да слушат музика от света би им дало възможност да я превърнат в част от себе си, какво по-вдъхновяващо и обогатяващо.

Детските албуми на Putumayo са създадени точно за любопитни малки уши, безгрижни обитатели на един свят без граници. Те носят много радост и светлина, чудесно отразени и в характерните разноцветни илюстрации на обложките, дело на британската художничка Nicola Heindl.

За всички, които обичат да танцуват от сутрин рано, ето няколко свежи и разведряващи песни. Техния завладяващ ритъм ще накара цялото семейство да се полюшва и заподскача.





Няма коментари:

Публикуване на коментар