четвъртък, 5 февруари 2015 г.

Елмър, разноцветният слон

Рубрика Книжка с мармалат
Елмър, David McKee
Възраст: от 2 години

Съвсем наскоро с удоволствие открих, че историята на Елмър е издадена на български. Търсих я миналото лято за подарък и се надявах да се появи в книжарниците. Елмър, разноцветният слон е един от любимите герои на сина ми. Започнахме да четем тази книжка, когато беше на година и половина и го заобичахме всички от първия момент.

Елмър е роден през 80 години, целия е на цветни квадратчета и в неговата компания никой не се отегчава. Той определено е различен от всички останали слонове и в един момент това започва да го тормози. Хубавото е, че тези, които го заобикалят, го обичат и че Елмър се научава да се харесва такъв, какъвто е. Той остава верен на себе си, а приятелите му оценяват това. Слоновете решават да празнуват "Деня на Елмър", ден, в който всички се оцветяват; и тази е една от страниците, които най-много ни харесват.

Да приемаме себе си, да уважаваме различните и да се радваме на живота са прекрасните послания, поднесени от тази книжка по забавен и лек начин. Илюстрациите са чудесни, цветовете - ярки и слънчеви, а героите - симпатични. Мястото на Елмър в сърцето на малкия читател е гарантирано.





Дейности: учене на цветовете, пропедевтичен подход към теми като приятелството, различното и уникалното, собствената идентичност

Няма коментари:

Публикуване на коментар